Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

VACANȚĂ – Animalul de care trebuie să vă feriți când mergeți în Grecia

Publicat cu

pe

Grecia și Turcia sunt două dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru maramureșeni. Mai ales că se poate zbura direct din Tăuții Măgherăuș spre destinația dorită. Însă în cele două țări sunt niște lucruri de care ar trebui să țineți cont. În Turcia, spre exemplu, dacă ieși din incinta hotelului în care ești cazat nimeni nu își asumă siguranța ta. Pe rețelele de socializare a apărut un avertisment cu privire la un animal care îți poate transforma vacanța din Grecia într-un coșmar.

„Kaya (animal de companie, n. red.) a fost mușcată de o viperă. Deși venim în Grecia de atâția ani, in ignoranța noastră, nu am știut că această țară este plină de vipere. Am fost la medic deja si i s-au aplicat mai multe tratamente (nu exista ser antiviperin, ci doar cortizol, adrenalina, perfuzii), dar ii e foarte greu. E foarte umflata, respira greu. Va rog mult trimiteti-i un gand bun. Vizualizati-o bine, fara umflaturi si venin, vesela si sanatoasa. Nu stiu daca la animale energia colectiva are efect, eu vreau sa cred ca da.

Și pentru cei care veniți cu copiii în Grecia, fiți conștienți că aici există vipere multe, fiind o țară pietroasă, calcaroasă. Nu îi lăsați să umble prin tufișurile de lângă cazări sau plaje, și nici să ridice pietre. Viperele atacă doar atunci când sunt atacate sau se simt amenințate/surprinse, altfel fug. Nu e de panică, dar nu e ok nici să nu fiți conștienți de existența lor, asa cum am fost noi. Vipera era în tufișul de langa cazare, mica si invizibila noaptea”, spune Atena Boca pe rețelele de socializare.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate