Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

VACCIN – Se schimbă modalitatea de administrare a vaccinului gripal

Publicat cu

pe

Dr. Gindrovel Dumitra, medic de familie şi coordonatorul Grupului de Vaccinologie al Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, a explicat într-un interviu acordat News.ro ce anume se schimbă anul acesta din punctul de vedere al administrării vaccinului gripal în rândul pacienţilor.

Astfel, vaccinul va putea fi procurat de la farmacie, pe baza unei prescripţii electronice, prescripţie de care vor beneficia numai pacienţii asiguraţi. Dr. Gindrovel Dumitra a precizat că pacienţii cu boli cronice vor putea primi această prescripţie electronică atunci când vor ajunge la medicul de familie pentru prescripţia lunară a tratamentului.

Pe baza acesteia vor putea merge la farmacie să ridice vaccinul, şi, dacă nu se vor vaccina imediat după ce au ridicat vaccinul, trebuie să-l transporte spre casă într-o geantă specială izotermă şi să-l depoziteze apoi în frigider la o temperatură de 2-8 grade celsius. Prin acest mecanism vor putea procura vaccinul cei aflaţi în grupele la risc, dar şi cei care nu au boli cronice, pe baza unei programări la medicul de familie.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate