Connect with us

ACTUALITATE

VALEA VIȘEULUI – Țigări în valoare de 53.000 lei confiscate la frontiera de nord. Contrabandiștii au reușit să fugă

Publicat cu

pe

Ieri, 23.05.2023, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 19.00, pe raza localității Valea Vișeului, polițiștii de frontieră au observat un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontieră către interiorul țării, pe un drum forestier.

„La puțin timp, polițiștii de frontieră au observat că autoturismul se oprește, din interior au ieșit doi bărbați și au fugit în direcții diferite, ignorând somațiile verbale ale lucătorilor noștri, precum și cele 3 focuri de avertisment transe în plan vertical, conform prevederilor legale.

S-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea identificării și reținerii persoanelor care au fugit, iar în interiorul autoturismului de teren marca Volkswagen Touareg, cu număr de înmatriculare specific Franței, au fost observate mai multe colete voluminoase care conțineau țigări.

S-a luat măsura conducerii mijlocului de transport cu țigări la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor din mașină, a rezultat cantitatea de 4.510 pachete de ţigări, în valoare de 53.000 lei.

Autoturimul în valoare de 25.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării”, transmit reprezentanții ITPF Sighetu Marmației.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate