ACTUALITATE

VÂNZARE – Societe Generale discută cu JPMorgan pentru vânzarea BRD România

Publicat cu

pe

Grupul bancar francez Societe Generale explorează posibilitatea de a vinde BRD România și a angajat colaborarea cu JPMorgan în acest sens, conform unui document consultat de Economedia, informație confirmată și de BizLawyer. Societe Generale și JPMorgan au refuzat să comenteze acest aspect atunci când au fost contactate de către Economedia.

Procesul de vânzare se află într-un stadiu incipient, însă cel puțin trei jucători strategici și-au manifestat interesul inițial în achiziția BRD, printre aceștia numărându-se grupul financiar belgian KBC. BRD se clasează ca a treia cea mai mare bancă din România în ceea ce privește activele, acestea totalizând 79,5 miliarde de lei la sfârșitul lunii septembrie 2023. Banca operează o rețea de 432 de unități în România.

În primele nouă luni ale anului 2023, BRD a înregistrat venituri nete din dobânzi în valoare de 2 miliarde de lei. În augustul anului precedent, Slawumir Krupa, noul director general al Societe Generale, a subliniat că echipa sa de conducere are responsabilitatea de a conduce o strategie orientată către crearea de valoare pe termen lung și simplificarea portofoliului de activități al grupului. El a menționat și intenția de a consolida grupul prin măsuri care să optimizeze structura de capital și să îmbunătățească gestionarea riscului.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version