Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

VEȘTI POZITIVE – Defrișarea Amazonului brazilian s-a redus cu 30% în februarie

Publicat cu

pe

Potrivit datelor publicate de guvern, defrișările din pădurea tropicală amazoniană de pe teritoriul Braziliei au înregistrat o scădere de 30% în luna februarie față de aceeași perioadă a anului precedent, conform monitorizării realizate prin satelit de către agenția de cercetare spațială INPE. În total, în februarie, au fost defrișați 226 de kilometri pătrați din cea mai mare pădure tropicală din lume.

Deși această cifră reprezintă o scădere semnificativă față de recordul înregistrat în februarie anul trecut, când au fost defrișați 322 de kilometri pătrați, totuși depășește media de 173 de kilometri pătrați pentru aceeași lună din ultimii nouă ani.

Mariana Napolitano, directorul de strategie al WWF-Brazilia, a subliniat că, deși trebuie să interpretăm cu atenție datele din ianuarie și februarie, tendința generală rămâne aceeași ca și anul trecut: o descreștere a defrișărilor din regiunea Amazonului, însă cu o creștere a defrișărilor din Cerrado, una dintre cele mai biodiverse savane din lume.

În luna februarie, incendiile de vegetație au cunoscut o creștere semnificativă în statul brazilian Roraima, amenințând comunitățile indigene din teritoriul Yanomami, situat în cel mai nordic punct al țării.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate