Connect with us
Descarcă aplicația

Uncategorized

Vezi cat castiga principalii trei candidati la deputatie si cati bani au dat imprumut

Publicat cu

pe

Alegerile din 21 august, vor trimite in Parlamentul Romaniei un om instarit. Cel putin asta spun foile de avere ale celor trei principali candidati. Acestea ne arata venituri consistente si averi impresionante, de la caz la caz: salarii de peste doua mii euro, zeci de mii de metri patrati de terenuri, ceasuri luxoase, sute de mii euro date imprumut.

Mariana Pop. Are cele mai mari venituri dintre cei trei candidati. Veniturile sale anuale se ridica la 871 milioane lei vechi, adica peste 72 milioane lei vechi, lunar. Cea mai mare parte a veniturilor este incasata de la Inspectoratul Scolar Judetean, institutie pe care o conduce de peste doi ani.

O alta parte provine din implementarea unor proiecte cu diverse finantari, Mariana Pop fiind expert pe termen lung. Sumele nu sunt deloc neglijabile, ajungand la cateva sute de milioane lei, anual.

La bunuri imobile, Mariana Pop detine un apartament in Baia Mare. De asemenea, are un autoturism Renault Laguna, din 2004.

In ultimul an, a instrainat un autoturism, cu 3.700 euro si un apartament, cu 54.000 euro.

Mircea Dolha. Este marele latifundiar al grupului de candidati. Conform foii de avere, acesta detine 8,5 ha teren in Baia Mare si imprejurimi. De asemenea, tot la capitolul imobile, trebuie sa mentionam si o impresionanta vila cu o suprafata de 900 mp si un apartament, in Baia Mare.

Dolha dovedeste ca are apetit si pentru lux, detinand un ceas de aur, in valoare de 7.500 euro, precum si bijuterii, de peste 15.000 euro.

In ultimul an, a vandut un apartament, de pe urma caruia a incasat 54 de mii euro. A uitat cui l-a instrainat.

Veniturile familiei Dolha sunt mult mai subtiri decat v-ati imagina. Ca viceprimar, Dolha a incasat 21,6 milioane lei vechi lunar, in medie, iar sotia sa, 25 milioane lei lunar, in medie (salariu si dividende de la SC Maruani).

Dolha conduce un jeep marca Mercedes, model recent, pe care nu l-a trecut pe foaia de avere.

Florin Tataru surprinde prin lipsa bunurilor imobile, dar si prin capacitatea financiara de a acorda bani imprumut.

Nu detine niciun teren si nicio cladire. Cea mai importanta parte a averii este data de un autoturism Audi A4, model 2002.

Anual, incaseaza peste 520 milioane lei vechi (44 milioane lei vechi lunar, in medie), fiind director economic al Directiei Silvice Maramures, consilier judetean si membru in consiliul de administratie al CAS Maramures.

Impresionant este un imprumut de 6,84 miliarde lei vechi, pe care Tataru l-a acordat unui anume Bogdan Voina. De asemenea, i-a imprumutat 14.000 euro lui S. A. In total, aproximativ 200 mii euro.

ZiarMM.ro

 

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo