ACTUALITATE

Ambasadorul SUA anunță că România mai are de îndeplinit pași importanți pentru a se stabili dacă e eligibilă pentru Visa Waiver

Publicat cu

pe

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a comunicat marți la guvern, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, că „mai sunt de îndeplinit câțiva pași importanți, în următoarele luni, pentru a stabili dacă România este într-adevăr eligibilă pentru a participa la programul Visa Waiver”. Dacă decizia Guvernului SUA va fi favorabilă, programul ar putea deveni operațional „cândva în 2025”, a spus aceasta.

Întâlnirea a avut loc de la ora 14.00, după ce dimineață ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a anunțat că România îndeplinește „toate condițiile tehnice” pentru a intra în programul Visa Waiver: „Astăzi este o zi mare, o zi pe care am așteptat-o multă, multă vreme. De astăzi, România îndeplinește formal toate condițiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver”.

După întâlnirea cu premierul Ciolacu, ambasadoarea SUA a ieșit singură la declarații în fața Guvernului și a acceptat doar trei întrebări de la jurnaliști.

Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a spus că „vor mai avea loc consultări suplimentare între cele două guverne mai târziu în această toamnă” pentru a verifica „aderarea României la o serie de măsuri de securitate convenite anterior”.

hotnews.ro

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version