ACTUALITATE

VIDEO – Milioane de europeni își amintesc de vremurile când alții decideau pentru ei

Publicat cu

pe

Biroul Parlamentului European în România a făcut public, ieri, 29 aprilie, un documentar de scurt metraj intitulat „Folosește-ți votul!”, un video care vorbește despre vremurile când alții decideau pentru noi: „Lucrurile stau însă diferit astăzi datorită puterii transformatoare a democrației. Ei au acum un mesaj de transmis mai departe: democrația nu este un dat”.

Parlamentul European a lansat ieri, 29 aprilie, documentarul care cuprinde „mărturiile unor oameni care au simțit nemijlocit puterea transformatoare a democrației. Documentarul dă startul ultimei etape a campaniei de încurajare a cetățenilor să își folosească votul la alegerile europene din iunie. Peste doar câteva săptămâni, în perioada 6-9 iunie, Uniunea Europeană va fi scena unuia dintre cele mai mari exerciții democratice din lume – alegerile europene 2024. Este șansa noastră de a consolida împreună viitorul Europei, deoarece cu cât mai mulți oameni votează, cu atât mai puternică devine democrația”.

„Această a doua etapă a campaniei instituționale pentru promovarea alegerilor europene se desfășoară sub sloganul „Folosește-ți votul. Sau alții vor decide pentru tine” și subliniază importanța democrației. Videoclipul de patru minute conține mărturii ale unor oameni, din mai multe țări ale Uniunii Europene: România, Franța, Finlanda, Cehia, Germania, Spania, Letonia, Italia, Olanda, şi Polonia, care au trăit vremuri de opresiune care arată cât de fragilă este de fapt democrația. Urmăriți-le mărturiile și haideți să le facem să ajungă la cât mai mulți oameni, împreună cu mesajul: Foloseste-ți votul. Sau alții vor decide pentru tine”, a transmis Biroul Parlamentului European în România.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version