ACTUALITATE

VIITORUL – Prima companie aeriană care trece la zboruri cu avioane electrice

Publicat cu

pe

Scandinavian Airlines System, compannie multinațională care operează în Suedia, Danemarca și Norvegia, a anunțat când vor fi disponibile primele zboruri electrice.

„Ar trebui să funcționeze în 2028. Adică, într-un fel, mâine. Vor exista avioane mai mici, cu 30 de locuri, cu o rază de acțiune de până la 400 de kilometri ”, a spus CEO SAS, Anko van der Werff, conform airlinestravel.ro. SAS colaborează cu compania Heart Aerospace din Göteborg pentru a produce modele de avioane electrice. Inițial, aeronave mai mici vor începe să zboare comercial, dar în timp vor putea fi extinse pentru a transporta mai mulți pasageri.

Aeronava ES-30 va fi certificată până în 2028. Aceasta va avea o autonomie între 200 și 400 de kilometri. Un sistem hibrid de rezervă va fi instalat pentru a asigura necesarul de energie de rezervă fără a perturba autonomia bateriei și poate fi, de asemenea, utilizat în timpul croazierei pe zboruri mai lungi pentru a completa energia electrică furnizată de baterii.

Acest lucru îi oferă ES-30 o autonomie extinsă de 400 de kilometri cu 30 de pasageri și flexibilitate de a zbura până la 800 de kilometri cu 25 de pasageri, plus rezervele necesare, precizează ziare.com.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version