ADMINISTRATIE

VIȘEU DE SUS – Pistă de biciclete cu bani din PNRR

Publicat cu

pe

În orașul Vișeu de Sus va fi construită o pistă de biciclete pe o lungime de 2,7 km, paralelă cu râul Vișeu, de la pod DN18 (zona spital) până la pod Valea Vinului. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
„S-au finalizat Studiul de Fezabilitate și apoi Proiectul Tehnic, urmând, ca în cel mai scurt timp, să lansăm procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de execuție și cel târziu din luna septembrie să dăm startul lucrărilor.
Pista de biciclete va fi, pe lângă o alternativă extraordinară pentru sport și relaxare, o conexiune facilă și rapidă între centrul orașului și minunata zonă a Văii Vinului, pentru care avem finalizată o documentație tehnico-economică amplă, complexă, în baza căreia vom moderniza aproape 4 km de drum aferenți străzii Valea Vinului (până în zona izvoarelor de borcut de la școală), unde vom amenaja o frumoasă zonă de picnic și petrecere a timpului în aer liber, vom reabilita poduri, construi ziduri de sprijin, podețe de acces înspre proprietăți și multe alte lucrări conexe, anunță Vasile Coman”, primarul orașului Vișeu de Sus.
Atât proiectul pentru pista de biciclete, cât și proiectul de modernizare infrastructură aferent străzii Valea Vinului (chiar în continuarea pistei de biciclete) vor fi demarate anul acesta și vor fi finalizate în 12 luni.
foto ilustrativ
 

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version