IMPORTANT

VITAL – „Școala Verde” și vizită de studiu la Stația de Epurare a Apelor Uzate Baia Mare

Publicat cu

pe

Însoțiți de cadrele didactice, zeci de elevi din cadrul Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” Baia Mare și studenți ai Centrului Universitar Nord Baia Mare – Facultatea de Inginerie au vizitat unul dintre cele mai importante obiective ale societății Vital, respectiv Stația de Epurare a Apelor Uzate din Baia Mare, în cadrul săptămânii “ Şcoala Verde”  și a unei vizite de studiu.

Stația de epurare a municipiului Baia Mare este o stație mecano-biologică (tratarea biologică avansată a azotului şi carbonului, precum şi tratarea chimică a fosforului),și asigură epurarea apelor uzate colectate din aglomerarea Baia Mare. Procesul tehnologic de epurare a apelor uzate și tratarea nămolului este urmărit, controlat și coordonat prin sistemul SCADA care permite monitorizarea și controlul stației de epurare atat pe plan local cât și de la distanțã.

În cadrul vizitelor, colegii noștri din cadrul Stației de Epurare a Apelor Uzate le-au prezentat elevilor și studenților tehnologia și principiile de funcționare ale stației, după care i-au condus pe teren, pentru a le arata, la pas, fiecare etapă prin care trece apa, de la colectarea de la populație, tratarea în cadrul stației și până la deversarea în râul Săsar, lucru care a contribuit la clarificarea procesului de tratare a apei uzate. Laboratorul și dispeceratul au fost alte locații în care vizitatorii și-au petrecut o bună parte din timp, pentru a detalia și înțelege activitatea complexă din cadrul Stației de Epurare a Apelor Uzate.

La finalul vizitei, elevii și studenții s-au arătat extrem de încântați de experiența la care au luat parte și de faptul că au dobândit cunoștințe referitoare la procesul de epurare al apelor uzate. De asemenea, vizita de studiu va contribui la extinderea și aprofundarea cunoștințelor studenților în domeniul construcțiilor hidroedilitare și a ecotehnologiilor. Scopul vizitelor îl reprezintă și conștientizarea și educarea tinerei generații privind protejarea mediului înconjurător și atenția deosebită pe care trebuie să o acordăm utilizării acestei resurse vitale – APA.

Societatea Vital S.A., prin activitățile instructiv-educative pe care le desfășoară la nivelul stației de epurare, contribuie la conștientizarea tinerei generații asupra importanței protejării mediului și a acțiunilor pe care le întreprindem zilnic. Este foarte important să facem cât mai cunoscute efectele utilizării incorecte a sistemului de canalizare, care pot duce la disconfortul consumatorilor prin creșterea numărului de avarii, degajarea de mirosuri neplăcute, apariția acumulărilor de apă și refularea pe străzile orașului, dar și la poluarea mediului înconjurător.

vitalmm.ro

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version