Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

VLAD NEAGA (campion moto) – Visul meu este să concurez la cursa de 24 de ore de la Le Mans

Publicat cu

pe

Vlad Neaga este născut în Hunedoara, pe 30 iulie 1999, și este unul dintre cei mai de succes piloți de curse moto români.

„Pasiunea pentru motociclism o moștenesc de la tatăl meu care m-a urcat pe motocicletă la 8 ani la o excursie prin Munții Apuseni. Eu am practicat multe sporturi, dar până la urmă am rămas la motociclism, m-am îndrăgostit de acest sport”, a declarat Vlad Neaga, pentru www.24news.ro

Vlad Neaga concurează la clasa 1.000 cmc și rulează pe pistă cu peste 300 km/h, fiind la ora actuală cel mai rapid pilot român.

„Este bine să fii cel mai bun, toți de încurajează până ajungi acolo. Apoi lucrurile se schimbă, intervine o anumită învidie. Este o oarecare presiune pe mine pentru a rămâne în top. Visul meu este, însă, să ajung să concurez în Franța, la cursa de 24 de ore de la Le Mans (clasa moto)”, a mai spus Vlad Neaga.

Vlad Neaga crede că motorsportul are în România un viitor promițător, chiar dacă în acest moment comparația cu alte țări este dificil de făcut.

„În țările occidentale motociclismul are o altă amploare, pentru că lumea înțelege altfel fenomenul. Dar pot să spun că în ultimii 10 ani comunitatea moto din România a crescut exponențial.

Eu am dezvoltat o comunitate pe social media, cu peste 300.000 de urmăritori. Vreau să fiu un model pentru ca lumea să nu confunde motociclismul cu mersul pe motocicletă. Eu folosesc în oraș un scuter, pentru că mă pot deplasa mai ușor și ajung mai repede la destinație. Vreau să arăt că nu este cool să mergi repede cu motocicleta pe șosea. Motocicletele frluidizează traficul și asta se vede deja în marile orașe”, a precizat Vlad Neaga.

Vlad Neaga este absolvent a două facultăți în cadrul Universității de Stiințele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, urmând un master în Diversitatea ecosistemelor forestiere.

A participat activ la campanii de reducere a emisiilor CO2, promovare a unui stil de viată sănătos, cât și importanța sportului în viața de zi cu zi.

Vlad Neaga este Maestru al Sportului din 2019 și multiplu Campion Național al României la Superbike și Supermoto (2022, 2020, 2019, 2018, 2017, 2015, 2014).

Vlad are la activ și participări în etape internaționale ale Campionatul Balcanic de Motociclism Supermoto și Viteză, fiind nominalizat în 2014, 2015, 2019 și 2020 Sportivul anului la Motociclism, în România.

În 2014, la doar 15 ani, Vlad a obținut primul său titlu de Campion Național Supermoto la clasa SOpen – liga 1 Seniori.

Trei ani mai târziu, în 2018 – anul debutului său la motociclism viteză, a devenit Campion Național și European BMU – clasa Formula 600.

2020 a fost un an plin de succes pentru Vlad, acesta reușind să obțină titlul de Campion la toate cele trei mari competiții în care a participat: MotoRC, Supermoto și Superbike.
Vlad Neaga – BMW S1000 RR – Prezentare oficiala 2022 Racing Academy – photo credit: Mihnea Tatu / mihneatatu.ro

La nici 21 de ani, Vlad și-a învins competitorii în prima etapă MotoRC, clasa Stock 1000, devenind astfel cel mai tânăr câștigător al unei astfel de curse și primul debutant care să își revendice victoria chiar în prima etapă a campionatului, obținând astfel titlu de campion MotoRC.

15 august 2020 este o dată importantă pentru tânărul bănățean, dar și pentru mulți iubitori ai sportului cu motor, deoarece marchează momentul în care Vlad Neaga a devenit cel mai rapid pilot al momentului, reușind să scoată cu motocicleta sa Suzuki GSXR 1000R cel mai bun timp al circuitului MotorPark România al acelui sezon – 1:39.814.

În luna octombrie a aceluiași an a câștigat titlul de Campion Național Superbike 2020, reușind această nouă performanță chiar de la prima sa participare la clasa regină.

În anul 2021 pilotul roman participa la Campionatul European BMU unde, de altfel, termină cursa pe podium și obține locul II. În paralel cu acest campionat, Vlad Neaga iși continuă ascensiunea profesională și in MotoRC, campionatul national, unde dupa mai multe etape castigate obtine titlul de vicecampion MotoRC 2021.

Experienta si talentul lui Vlad Neaga ajung a fi observate de una dintre echipele de top ale campionatului romanesc, astfel ca în anul 2022 schimbă echipa VN Motorsport si trece de partea echipei Racing Academy. Participa în noul sezon competitional pe un BMW S1000 RR, motocicleta pe care și câștigă titlul de campion MotoRC 2022.

 

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate