Connect with us

POLITICA

VOCEA „SPECIALIȘTILOR” – Gabriel Zetea, împotriva vaccinării

Publicat cu

pe

Doar un om care nu este împotriva vaccinării poate interveni pentru populația nevaccinată. Acesta nu este, cu siguranță, Gabriel Zetea, fostul președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Contrar părerii tuturor experților din domeniul medical, actualul parlamentar de Maramureș, probabil în căutare de capital electoral, are un discurs antivaccinare împotriva noului coronavirus, generat de condițiile de acces în piața din Târgu Lăpuș.

„ACCES LIBER în piața din Târgu Lăpuș, fără obligativitatea prezentării certificatului verde!
Excesul de zel și interpretarea greșită a legii aduce și mai mult haos în România, în ceea ce privește obligativitatea certificatului verde. Un astfel de caz unde legea nu a fost corect înțeleasă s-a înregistrat și la Târgu Lăpuș, unde autoritățile locale au interzis accesul comercianților și a cumpărătorilor în piața din localitate, pe motiv că nu dețin certificatul verde care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală. În calitate de parlamentar de Maramureș, am fost contactat de consilierul local Mihai Tiombuș, care a cerut sprijin în clarificarea situației pe care lăpușenii i-au prezentat-o și care nu este conformă cu ceea ce prevede legea, astăzi.
Atât eu, cât și Mihai Timbuș, am luat legătura cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Maramureș dar și cu alte instituții abilitate și am consultat încă o dată LEGEA care impune prezentarea certificatului verde pentru accesul în anumite locații. Nicăieri nu există interdicția de a intra într-un spațiu în aer liber dacă nu prezinți certificatul verde, iar piețele sunt locații în aer liber. Mai mult, PSD a fost partidul care a reușit, încă din toamna anului trecut, să redeschidă piețele și târgurile care erau închise din primăvara anului 2020. Nu este normal ca producătorii să nu își poată valorifica marfa în piețe, așa cum nu este normal ca un cetățean să nu poată merge într-o piață în aer liber, la cumpărături. Sunt pentru respectarea legii, iar legea NU prevede interdicția de a intra în piețe. Nu este cazul să fie nimeni mai presus de lege și este important ca, înainte de a lua decizii care pot afecta cetățenii, să ne documentăm temeinic.
Susținem toată măsurile de prevenire și combatere a bolii, dar în piețe NU trebuie prezentat certificatul verde, iar lăpușenii vor putea intra liberi în piața din Țara Lăpușului, începând cu data de 25 noiembrie!”, spune Gabriel Zetea, pe pagina lui oficială de Facebook.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate