Connect with us

POLITICA

VOT IUNIE – Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale

Publicat cu

pe

Din această săptămână (mai precis din data de 16 aprilie) și până la finele lunii aprilie se pot depune candidaturile pentru alegerile locale din data de 9 iunie. Aceste candidaturi vor rămâne definitive în data de 2 mai. Cea mai interesantă luptă de departe va fi cea pentru Primăria Baia Mare, unde numărul candidaților va fi unul destul de mare. Se vorbește despre 12 oameni care ar dori să devină primarul Băii Mari. Unii cunoscuți, alții care doar își încearcă norocul și speră la ce e mai bun.

Deocamdată Instituția Prefectului Maramureș a anunțat că acreditarea la alegerile din 9 iunie se va face în conformitate cu Hotărârea nr.11/2024 a Autorității Electorale Permanente și anume „reprezentanţii instituţiilor mass-media româneşti au acces în secţiile de votare şi pot asista la operaţiunile birourilor electorale ale secţiilor de votare numai în baza actului de identitate şi a legitimaţiei de jurnalist”.

„Persoanele acreditate şi reprezentanţii instituţiilor mass-media româneşti au acces în secţiile de votare şi pot asista la operaţiunile birourilor electorale ale secţiilor de votare, începând cu ora 6.00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnării de către membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării în secţia respectivă. Persoanele acreditate şi reprezentanţii instituţiilor mass-media româneşti nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatării unei neregularităţi. Orice act de propagandă electorală, precum şi încălcarea în orice mod a prevederilor legale atrag îndepărtarea imediată a persoanei respective din secţia de votare. Filmarea şi/sau fotografierea locurilor publice din zona de votare şi localul secţiei de votare vor/va putea fi efectuate/efectuată fără a aduce atingere secretului votului şi cu respectarea dispoziţiilor art. 90 alin. (3) din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare”, a anunțat Prefectura Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate