ACTUALITATE

WEEKEND – Hram la Biserica Greco-Catolică din Vișeu de Sus

Publicat cu

pe

În Vișeu de Sus a fost agitație mare în acest final de săptămână. A fost hramul Bisericii Greco-Catolice din oraș, printre cei prezenți fiind și Preasfinția Sa Vasile Bizău, prezent în parohia Fericiții Episcopi Martiri greco-catolici români din Vișeu de Sus, unde a celebrat Sfânta Liturghie Arhierească duminică, 2 iunie 2024, cu ocazia hramului bisericii de aici.

Au concelebrat părintele protopop Vasile Codrea, părintele protopop Iusco Vasile, părintele paroh Ștefan Chindriș și un sobor de preoți din Eparhie.

„Prin atitudinea sa, Isus trece peste barierele pe care noi adesea ni se punem în relațiile cu cei din jur, dar intră și în dialog cu femeia samarineancă, căreia îi explică dimensiunea umană a vieții, care nu este perfectă, dar transmite și cum „omul unit cu Dumnezeu trăiește în pace, nu mai însetează, are gust în tot ceea ce face, are sens în ceea ce trăiește și privește în perspectivă cu bucuria că merge înspre o împlinire și că trecerea prin moarte este o trecere în Împărăția lui Dumnezeu, care-l face să rămână mereu viu”, a spus Ierarhul.

Episcopia Greco-Catolică de Maramureș mai precizează:„Mulțumim Preasfinției Sale Vasile pentru prezența în mijlocul nostru și pentru ziditorul Cuvânt de Învățătură adresat, dar mai ales pentru comuniunea de rugăciune” a afirmat la final părintele paroh Chindriș Ștefan, mulțumind totodată părinților protopopi și tuturor preoților prezenți la sărbătoarea parohiei. Părintele a mulțumit domnului primar pentru colaborare și sprijin, domului Pașcu Ioan pentru ajutor, corului din Florești – Cluj, însoțit de părintele Tuțu Claudiu, care a înfrumusețat celebrarea, Consiliului parohial, surorilor călugărițe, credincioșilor din parohie și celor veniți din alte parohii la sărbătoarea comunității”.

FOTO episcopiamm.ro

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version