ACTUALITATE

WEEKEND PLIN PENTRU SALVAMONT MARAMUREȘ – Grupuri de turiști surprinse de furtună pe Vârful Igniș

Publicat cu

pe

La finalul zilei de ieri salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramures au raportat 3 interventii 112 iar in noaptea care a trecut au fost alte 4 interventii cu prilejul asistentei oferite organizatorului Mogosa Everesting.
„Persoane deshidratate datorita caldurii mari, persoane care nu au mai rezistat dificultatilor traseului. Important este ca pana la urma toti participantii au revenit cu bine la baza iar concursul maraton de 24 ore s-a incheiat cu bine fiind un real succes.
De asemenea, salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramures aflati in serviciu de permanenta in baza Salvamont Izvoare au reusit evacuare si aducerea in siguranta a unor grupuri surprinse de furtuna pe Vf Ignis.
In total au fost recuperate 15 persoane, turisti, cetateni romani si straini (din Spania si Polonia) inclusiv o familie cu copil mic, adusi la baza Salvamont unde salvatorii montani le-au oferit ceai si au avut posibilitatea de a-si usca hainele ude datorita furtunii”, transmit reprezentanții Salvamont Maramureș.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version