Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

WORLD RESCUE CHALLENGE – Pompierii maramureșeni iau parte la cea mai prestigioasă competiție de descarcerare și prim ajutor din lume

Publicat cu

pe

Patru echipe din cadrul ISU București-Ilfov, ISU Iași și ISU Maramureș concurează în Spania, în perioada 16-21 octombrie, alături de cele mai bune echipe de pompieri și paramedici din alte 15 țări, printre care Africa de Sud, Australia, Belgia, Brazilia, Cehia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Paraguay, Portugalia, Spania și Statele Unite ale Americii.
Din 1999, Competiția Mondială de Salvare (World Rescue Challenge) reunește cele mai bune echipe de descarcerare și prim ajutor din întreaga lume.
„Echipele vor trebui să gestioneze scenarii complexe elaborate de experții World Rescue Organisation, testând abilitatea, rapiditatea, îndemânarea, tehnicile de descarcerare și modul de aplicare a manevrelor de salvare a vieților victimelor cu fracturi, hemoragii, leziuni ale coloanei vertebrale și alte afecțiuni grave.
Aceste competiții de anvergură au rolul de a dezvolta capacitățile de intervenție, promovând învățarea de noi tehnici și prezentarea ultimelor tehnologii din domeniul salvării de vieți, lucrul în echipă și conștientizarea impactului accidentelor rutiere asupra pierderii de vieți omenești”, informează Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.
La competiția de anul trecut, desfășurată în Luxemburg, echipa de prim ajutor a ISU București – Ilfov a devenit campioană mondială la acordarea de prim ajutor calificat în traumă.

Actualitate

YHP Logo