Connect with us

SPORT

XAVIER PASCUAL (antrenor Dinamo) – “Minaur a jucat foarte bine, mai bine ca noi”

Publicat cu

pe

CS Minaur a produs surpriza campionatului, după ce a provocat echipei Dinamo București prima înfrângere din actuala ediție a Ligii Zimbrilor. Victoria cu 29-27 (16-16) obținută de băimăreni pe teren propriu, în cadrul etapei a 14-a, a fost una incontestabilă, fapt recunoscut și de spaniolul Xavier Pasqual, antrenorul formației Dinamo și al echipei naționale.

“Minaur a jucat foarte bine, mai bine ca noi și cred că au meritat să câștige meciul. Noi suntem în momentul în care avem de lucrat foarte mult, cu meciuri multe în campionat și în Liga Campionilor, un ritm intens, obositor. Nu este însă o scuză pentru noi. Nu am jucat astăzi sută la sută, nu am avut calitate. Asta a fost problema astăzi, plus că Minaur a jucat foarte bine. Eu cred că Baia Mare a jucat foarte bine în toate fazele de joc, nu doar apărare sau poartă. A jucat în atac 7 cu 6 foarte bine, iar noi am făcut multe greșeli și am fost foarte statici. Noi jucăm mult mai dinamic. Apărarea noastră nu a făcut un meci bun, de asemenea nici portarii noștri nu au prins o zi bună”, a declarat Xavier Pascual (antrenor Dinamo), pentru csminaur.ro.

“Este o stare de oboseală, desigur, dar băieții de la Minaur Baia Mare au câștigat meritat, au jucat mai bine. Felicitări lor și le urez să aibă un parcurs cât mai bun în campionat. A contat mult apărarea echipei băimărene și faptul că portarii au fost într-o zi bună, iar asta arată și rezultatul. Obiectivele noastre rămân aceleași, să câștigăm toate meciurile pe care le avem în campionat, iar în Liga Campionilor am rămas cu șanse de calificare mai departe. Urez sărbători fericite băimărenilor!”, a adăugat Valentin Ghionea (jucător Dinamo).

Declarațiile băimărenilor (csminaur.ro):

Alexandru Sabou (antrenor Minaur): “Maxime felicitări suporterilor, pentru că eu știu ce înseamnă să joci cu spectatori în Baia Mare și astăzi s-au văzut. Ne-au împins de la spate. Totodată îmi scot pălăria în fața acestor băieți minunați, care sunt și niște caractere extraordinare și, indiferent de condițiile în care se află, își fac treaba pînă la capăt. Respect pentru ei! Ne-a ajutat mult poarte, ne-am mișcat bine și în apărare. Erau și ei obosiți, am fost și noi, de aia am și jucat de mai multe ori cu șapte oameni pe atac, să le mai dau aer, eram limitați la 9m. Ne-am ieșit și asta e cel mai important.”

Andrei Buzle (jucător Minaur): “Nu am avut nicio presiune astăzi. Am intrat în teren să jucăm, să o facem bine, detașați și ne-a ieșit totul. Ne-am mobilizat și puterea grupului a făcut diferența. Nu cred că un jucător a făcut mai mult individual, ne-am mobilizat toți. Foarte bine au jucat portarii, iar apărarea a mers mult mai bine decât în alte meciuri. Încă o dată, doar prin puterea grupului am reușit să obținem rezultatul acesta frumos. La Turda vom încerca să facem la fel, mergem să dăm totul și acolo.”

foto Ovi Dragomir

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate