Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

„Zero toleranță” nereguli alimentare: Controale la nivel național

Publicat cu

pe

Până la data de 30 iunie 2025, la inițiativa președintelui ANSVSA, Dr. Alexandru Bociu, se desfășoară o campanie națională de control oficial de amploare în domeniul siguranței alimentelor, igienei și trasabilității produselor alimentare, scopul acestor acțiuni fiind acela de a preveni apariția toxiinfecțiilor alimentare, a fraudelor alimentare și a substituirii de produse care ar putea pune în pericol sănătatea consumatorilor, dar și de a întări încrederea publicului în siguranța alimentelor comercializate pe teritoriul României.

„Echipele de control vor desfășura acțiuni în unitățile înregistrate/autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, urmărind respectarea următoarelor cerințe esențiale, respectiv respectarea cerințelor legale de înregistrare și funcționare a unităților de vânzare cu amănuntul, aplicarea standardelor stricte de igienă a alimentelor și a spațiilor de prelucrare, depozitare și comercializare, respectarea condițiilor de transport și manipulare a alimentelor, inclusiv menținerea lanțului termic, protejarea produselor alimentare împotriva contaminării externe și combaterea prezenței dăunătorilor, asigurarea trasabilității produselor, verificarea originii acestora și prevenirea substituției sau falsificării, implementarea corectă a procedurilor HACCP și a programelor de autocontrol, respectiv recoltarea de probe pentru depistarea eventualelor fraude alimentare și a înlocuirii neconforme de produse”, precizează InfoCons Protecția Consumatorilor.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo