ACTUALITATE

CERCETARE – Australia a dezvoltat o tehnologie pentru a reduce zahărul din sucuri cu 66%

Publicat cu

pe

Agenția Națională de Știință din Australia a dezvoltat o nouă tehnologie care poate reduce nivelul de zahăr din sucurile de fructe cu până la două treimi (66%), a anunțat luni corporația australiană de radiodifuziune ABC, referindu-se la un studiu al Asociației de Stat pentru Cercetare Științifică și Aplicată.

Noua tehnologie se bazează pe fermentație, care transformă zaharurile naturale din sucurile de fructe în carbohidrați complecși, reducând astfel nivelul de zahăr.

„Nu există aditivi, nici îndulcitori în suc, iar acest lucru păstrează valoarea nutritivă a sucului fără atât de mult zahăr”, a explicat Gemma Howells, membru al echipei de cercetare. Ea a adăugat că produsul final conține mai puține calorii și mai mulți antioxidanți cu mai puțin zahăr.

Cercetătorii de la Asociația de Stat de Cercetare Științifică și Aplicată speră că noua tehnologie va îmbunătăți calitatea generală a sucurilor.

Se crede că o sticlă/un recipient standard de 0,5 litri de suc de fructe poate conține până la 10 lingurițe de zahăr natural, cu mult peste doza zilnică recomandată pentru adulți.

Anterior, Asociația Medicală Australiană a cerut guvernului să introducă o nouă taxă pe băuturile zaharoase, argumentând că aceasta va reduce ratele de obezitate, cancer, boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2.

sursa roaliment.ro

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version