Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

17-23 APRILIE – Șoferii vitezomani, în atenția polițiștilor. 20% dintre accidentele grave sunt cauzate de viteza excesivă

Publicat cu

pe

În perioada 17–23 aprilie, Poliția Română va derula acțiunea Speed, destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

„La data de 21 aprilie 2023, în cadrul aceluiași program, va avea loc operațiunea Speed Marathon, în cadrul căreia toți polițiștii rutieri vor acționa cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliției Române”, transmit reprezentanții Poliției Române.

În perioada 1 ianuarie – 9 aprilie 2023, la nivel național, din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de drum, au avut loc 183 de accidente rutiere grave, în urma cărora 81 de persoane au decedat și 145 au fost rănite grav.

Astfel, 19,2% din totalul accidentelor grave a avut viteza drept cauză generatoare.

În România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate