Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

APĂRARE – România cumpără 32 de avioane F-16 de la Norvegia

Publicat cu

pe

Președintele Iohannis semnează proiectul de lege privind realizarea capabilității operaționale aeriene de tranziție prevăzută în Concepția de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene”.

Proiectul prevede atribuirea, de către Guvernul României, Guvernului Regatului Norvegiei a contractelor de achiziție a 32 de avioane F-16 din excedent, pachet de suport logistic și instruire personal tehnic-ingineresc, plus atribuirea, de către Guvernul României, Guvernului Statelor Unite ale Americii de contracte de tip Letter of Offer and Acceptance specifice Programului Foreign Military Sales – FMS, pentru achiziționarea unui pachet de bunuri și servicii complementar celui achiziționat de la Norvegia.

„Este o lege prin care se asigură livrarea celor 32 de aparate de luptă, în stare operațională, de luptă. Dincolo de achiziția acestor aparate, se dezvoltă și capacitatea noastră în domeniul industriei de apărare, pentru că facilitățile de mentenanță și modernizare se vor dezvolta și se vor consolida în România”, a declarat anterior premierul Nicolae Ciucă, în debutul ședinței de guvern.

Inițial, valoarea totală a achizițiilor era estimată la 454 milioane euro plus TVA. Acum, costurile au crescut la 494 milioane euro plus TVA.

Actualitate

YHP Logo