Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

EUGEN APJOK (antrenor România) – “E important să avem un sistem de joc bazat pe calitățile jucătorilor noștri”

Publicat cu

pe

Noul antrenor principal al echipei naționale de rugby, băimăreanul Eugen Apjok, a acordat un interviu pentru site-ul oficial al Federației Române de Rugby. Apjok vorbește despre planurile legate de 2023, anul în care România va participa la Cupa Mondială din Franța.

Care este primul lucru pe care doriți să-l schimbați la echipă ?
Nu cred că putem vorbi de schimbări radicale pentru că timpul nu ne permite, însă ceea ce ne dorim și spun asta în numele staff-ului este să construim mai mult pe trei lucruri, pe care le considerăm de bază: cultura românească a jocului, pregătirea fizică și o relație strânsă cu cluburile. Cultura românească înseamnă valorile în care creștem, înseamnă mândria de a juca pentru țară, înseamnă un set de principii pe care dorim să le dezvoltăm în cadrul echipei atât pe teren, cât și în afara lui. Pregătirea fizică este un aspect esențial care trebuie îmbunătățit, iar asta o știm cu toții, este un aspect care are legătură cu toate celelalte părți tehnico-tactice ale jocului de rugby. Dacă vom reuși să îmbunătățim partea fizică, celelalte lucruri se vor îmbunătăți automat, pentru că daca vom reuși să ducem fizic la aceeași intensitate meciul, să luam deciziile corecte , putem sa ne creștem nivelul de joc . Ultimul punct, foarte important și el, este relația pe care o avem cu cluburile care dau jucători la echipa națională, să putem asigura jucătorilor o pregătire mai bună, să avem o comunicare mai bună cu toată lumea.

Concret? Vor fi schimbări la planul de joc?
În primul rând, vom schimba sistemul de atac pentru că din punctul meu de vedere , acesta trebuie să țină cont de calitățile jucătorilor, de ceea ce aceștia pot face pe teren. Iar această schimbare ne dorim să aducă o îmbunătățire a jocului, o posesie mai bună.

Articolul poate fi citit în întregime pe rugbyromania.ro

Actualitate

YHP Logo