Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

INEDIT – Cercetătorii vor să readucă la viață o pasăre care nu mai există de 300 de ani

Publicat cu

pe

O echipă de biologi și specialiști în genetică din California au primit o finanţare de 225 de milioane de dolari pentru a readuce la viață specii dispărute, relatează CNN.

Printre acestea se află și pasărea Dodo, care a dispărut în secolul XVII.Păsările Dodo au fost descoperite în 1598, când marinarii olandezi au ajuns pentru prima dată pe insula Mauritius, din Oceanul Indian, singurul habitat al speciei. Erau viu colorate, aveau o înălţime de aproape un metru şi o greutate cuprinsă între 10 şi 18 kilograme.

Însă cel mai curios lucru pentru marinari era că părările nu arătau niciun fel de teamă de oameni, ci doar curiozitate. Exploratorii care au continuat să viziteze insula au văzut însă în blândeţea păsării un prilej numai bun să o vâneze. În plus, şobolanii aduşi de corăbii au epuizat sursele de hrană ale păsărilor, relatează Digi24.Biologii cred că, în trecutul îndepărtat, păsările Dodo puteau zbura.

După ce au rămas izolate pe insulă, unde nu aveau prădători naturali, au renunţat la zbor şi s-au adaptat la o viaţă paşnică, crescând mult şi în dimensiuni.Ultima dată când pe insulă a mai fost văzută o pasăre Dodo a fost în 1662.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo