Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

SUA – Mesaj de speranţă transmis americanilor de preşedintele Biden în discursul privind ”Starea Uniunii”

Publicat cu

pe

Statele Unite sunt „într-o poziţie mai bună decât orice ţară din lume” pentru a-şi relansa economia în pofida efectelor războiului din Ucraina şi a pandemiei de COVID-19, a asigurat preşedintele Joe Biden marţi la începutul discursului său despre „Starea Uniunii”, transmite miercuri AFP.

Revenirea „Made in America” şi a „locurilor de muncă bine plătite”: Biden, care intenţionează să candideze din nou în 2024, a încercat în faţa Congresului să transmită un mesaj de speranţă şi prosperitate economică unei Americi sumbre. Rară demonstraţie de unitate într-o America extrem de divizată, intrarea sa în hemiciclu a fost, cu câteva excepţii, întâmpinată de ovaţii în picioare. Biden a încercat, de asemenea, să abordeze subiecte susceptibile de a-i mobiliza pe americani, care, potrivit sondajelor, nu-l vor pe el sau pe Donald Trump pentru a doua oară preşedinte în 2024.

În acest discurs tradiţional de politică generală, Joe Biden a promis că va lucra pentru cei „uitaţi” de creşterea economică.”De zeci de ani, clasa de mijloc a fost zdrobită”, s-a plâns el. „Locurile de muncă bine plătite mergeau în străinătate, fabricile se închideau”, a spus el.”Am venit să fac cu adevărat o diferenţă, să mă asigur că economia funcţionează pentru toată lumea, astfel încât toată lumea să fie mândră de ceea ce face”, a spus el.

Joe Biden şi-a menţionat proiectele de lege menite să aducă acele locuri de muncă înapoi în America şi a asigurat că, în pofida inflaţiei îngrijorătoare, ţara se află „într-o poziţie mai bună” economic decât restul lumii. Preşedintele democrat a susţinut că poate „termina treaba”, concretizând promisiunile care l-au adus la Casa Albă: să vindece „sufletul” Americii şi „să unească ţara”.

Totodată, preşedintele Biden a spus că America trebuie să „facă faţă” crizei climatice, numind-o „o ameninţare existenţială”.”Avem obligaţia, nu faţă de noi înşine, ci faţă de copiii şi nepoţii noştri, de a îndeplini acest lucru şi sunt mândru să văd că America în sfârşit face faţă provocării”.

Preşedintele a asigurat că democraţia americană, deşi afectată, aşa cum a demonstrat asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021 de către susţinătorii lui Donald Trump, „s-a conservat şi este inviolabilă”.

Actualitate

YHP Logo