Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

POLITICI EȘUATE – Intenția de a aduce mai mulți bani la buget s-a transformat în pierderea multor locuri de muncă

Publicat cu

pe

Suprataxarea contractelor de muncă ar putea fi eliminată, potrivit unui nou proiect le lege depus în Parlament.Inițiativa aparține mai multor parlamentari PNL, însă vine după ce coaliția formată din PSD, PNL și UDMR a impus suprataxarea.

Mai mult, la finalul anului 2022, parlamentarii PSD, PNL și UDMR au votat menținerea suprataxării contractelor de muncă part-time, după ce Opoziția a avut o inițiativă de eliminare.

Liberalii spun că „taxarea introdusă de guvern la presiunea PSD este o nedreptate”, îi afectează în primul rând pe cei mai vulnerabili români. Cei care au susținut suprataxarea muncii part time au spus că este pentru situațiile în care angajatorii „maschează” o normă întreagă cu o normă parțială pentru a plăti taxe mai mici către stat.Dacă ar fi votată, ar însemna revenirea la aplicarea CAS și CASS proporțional cu veniturile realizate efectiv de salariații cu normă parțială. În prezent, angajatorii plătesc aceste contribuții la nivelul salariul minim brut, chiar dacă angajatul câștigă mult mai puțin, informează ziare.com.

După intrarea în vigoare a ordonanței, 100.000 de posturi part-time ar fi fost desfiinţate. Angajații din companiile mici ar fi fost cei mai afectați.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo