Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ANSAMBLUL TRANSILVANIA – Prima ediție a festivalului concurs „Taragotul maramureșean”

Publicat cu

pe

Ansamblul Folcloric National „Transilvania” organizează ediția I a Festivalului concurs „Taragotul Maramureșean”. Evenimentul va avea loc, la Colegiul de Arte Baia Mare, duminică 26 martie, de la ora 15.

„Este un eveniment prin care ne propunem să promovăm și să valorificăm muzica folclorică intrepretată cu măiestrie la acest instrument. Imboldul de a organiza acest Festival Concurs a fost acela de a aduce un omagiu virtuoșilor TARAGOTIȘTI ai Maramureșului, care au dus faima acestui instrument în toată lumea. Președintele Festivalului va fi Maestrul Dumitru Dobrican a cărui viață se împletește de peste o jumătate de veac cu ISTORIA Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, dar și cu istoria acestui instrument de mare valoare muzicală”, precizează reprezentanții Ansamblului Transilvania.

Festivalul se adresează instrumentiștilor taragotiști, care vor prezenta în concurs două cântece, unul ritmat și o doină sau o baladă. Nu se impune limită de vârstă. Preselecția va fi online și va avea loc în data de 20 martie de la ora 12:00. Doritorii vor completa Fișa de înscriere și își vor însuși Regulamentul concursului.

Actualitate

YHP Logo