Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CÂT DE MULT TRĂIESC CÂINII? – Află speranța de viață a companionului tău

Publicat cu

pe

Când vine vorba de a ști câți ani are câinele tău, calcularea „anilor de câine” nu mai este suficientă – studiile arată că durata de viață a unui câine poate varia semnificativ în funcție de rasă și de talie și că există și alți factori în joc pe care încă nu îi înțelegem pe deplin.

Sunt multe de știut despre durata de viață a câinilor. Așadar, dacă vă uitați vreodată la cățelul dumneavoastră și vă întrebați „cât trăiesc câinii?”, iată cum puteți estima – și cum vă puteți asigura că cel mai bun prieten al dumneavoastră va fi alături de dumneavoastră cât mai mult timp posibil.

Durata medie de viață a unui câine

Durata medie de viață a câinilor este cuprinsă între 10-13 ani, deși există o variabilitate între rase și mărimi. Ca specie, câinele domestic este incredibil de divers în ceea ce privește mărimea, constituția și aspectul, datorită intervenției umane. Așadar, nu este de mirare că există diferențe semnificative în ceea ce privește durata de viață a unui Chihuahua față de cea a unui Great Dane.
În general, rasele de câini mai mici trăiesc mai mult decât rasele de câini mai mari. Cauza pentru acest lucru nu este bine stabilită; în mod normal, speciile de mamifere mai mici au o durată de viață mai scurtă decât cele mai mari.

Un motiv posibil ar putea fi faptul că afecțiunile medicale comune pe care câinii le dobândesc pe măsură ce îmbătrânesc (cum ar fi incontinența și problemele de mobilitate) pot fi mai dificil de gestionat la câinii mai mari și pot duce la eutanasiere mai devreme. De asemenea, se pare că există unele diferențe în ceea ce privește tipurile de boli cu care se confruntă rasele de dimensiuni diferite.

Citește mai mult, pe animalzoo.ro

Actualitate

YHP Logo