Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

LIGA ZIMBRILOR – CS Minaur învinge în ultima secundă AHC Potaissa Turda, în etapa a patra!

Publicat cu

pe

Al doilea meci consecutiv pe care CS Minaur în joacă pe teren propriu decis în ultima secundă! Dacă acum două etape băimărenii au smuls un egal pe teren propriu cu HC Buzău (27-27), prim golul marcat de Kotrc, azi au învins în extremis Potaissa Turda printr-o aruncare de la 7 metri transformată de Kozakevych. Rămâne, însă, de văzut dacă zicala cu ulciorul va mai fi valabilă și altă dată.

Partida disputată în etapa a patra a Ligii Zimbrilor a părut să fie, multă vreme, la discreția gazdelor. Cu Molino Da Silva în formă maximă, Minaur a condus, chiar și la cinci goluri diferență (20-15, min. 35), de la început și până în în min. 48, când Turda a egalat, 26-26. De aici s-a mers cap la cap până la final, care a fost cu adevărat dramatic. În min. 58 și 39 de secunde, la scorul de 32-32, Vujovic a dat o pasă aiurea și Thalmaier a marcat pe contraatac aducându-și pentru prima dată echipa în avataj (32-33, min. 58 și 46 sec). Același Vujovic a înscris pentru Minaur în min. 59 și 24 de secunde (33-33) și oaspeții au avut ultimul atac. Suporterii băimărenii sperau ca favoriții lor să obțină măcar un egal, dar imposibilul s-a produs.

Terkhov a apărat aruncarea lui Hanțaru și, când mai erau 5 secunde, Kbilashvili a oprit contraatacul băimărean, faultându-l pe Fotache, și a fost eliminat pentru două minute, moment în care care antrenorul Alexandru Sabou și a scos portarul. Atacând șapte contra cinci, băimărenii s-a descurcat de minune și au obținut în ultima secundă o aruncare de la șapte metri, prin Viorel Fotache, care reușise să și trimită mingea în poartă, dar după ce se auzise sirena de final. Artem Kozakevych a transformat cu siguranță aruncarea de la șapte metri și CS Minaur a câștigat meciul.

Demn de remarcat în această partidă este și faptul că în min. 35, probabil pentru prima dată în istoria clubului, CS Minaur a avut în teren șapte (7) jucători străini! Este vorba de Terekhov, Kotrc, Vujovic, Vujic, Ratkovic, Da Silva și Kozakevych.

CS Minaur Baia Mare – AHC Potaissa Turda 34-33 (16-14)

CS Minaur: Terekhov (13 intervenții, a apărat un 7m), Al Khafadji, Buzogany – Nagy 1/1, Botea 4/8, Cumpănici, Kotrc 5/4, Kozakevych 4 (din 7m)/5, Cip, Ratkovic 1/1, E. Pop, Vujic 3/4, Da Silva 9/11, Fotache, L. Sabou. Antrenor: Alexandru Sabou

Potaissa: Șelaru (7 intervenții, a apărat 2 de 7m), Popescu (o intervenție) – Cîntec, Al. Ghivil 2/2, Pințoiu 0/1, Madrigal 0/1, Thalmaier 7/8, Kbilashvili 3/5, Tala s 1/1, Ghiță 6/12, R. Lazăr, Orae 2/4, Vojvodic, Dumitriu 3/4, D. Pop 5 (3 din 7m)/6, Hanțaru 4/9. Antrenor Horațiu Gal.

Aruncări de la 7 metri: 6-4, transformate 4-3. Au ratat Vujovic, Botea / Ghiță. Minute de eliminare: 6-8. R. Nagy (CS Minaur) a văzut cartonașul roșu pentru trei eliminări.

Actualitate

YHP Logo