Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

TOP – Topul băncilor din România și cotele lor de piață

Publicat cu

pe

Banca Transilvania este cea mai mare bancă de pe piața din România, cu o cotă de piață de aproape 20%, iar pe locurile următoare în clasament sunt Banca Comercială Română, cu o cotă de piață de 13,69% și BRD – Groupe Société Générale, cu 10,16%, arată datele transmise pentru Economedia de Banca Națională a României.

Clasamentul băncilor din România în funcție de cotele lor de piaţă include 32 de instituții financiare și cuprinde trei bănci cu cote de piață de peste 10%. Topul se va schimba o dată cu fuziunea anunțată de Alpha Bank și UniCredit în urmă cu câteva zile.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din sistem, cu o cotă de piață de aproape 20% (19,91%). Grupul cu sediu în Cluj e urmat de Banca Comercială Română, cu o cotă de piață de 13,69% și BRD – Groupe Société Générale, cu 10,16%.

CEC Bank (9,51%) și Raiffeisen Bank (8,92%) completează Top 5, iar în a doua jumătate a celor mai mari zece bănci din sistem se află ING Bank N.V., Amsterdam – sucursala Bucureşti, UniCredit Bank, Exim Banca Românească, Alpha Bank și Citibank Europe plc, Dublin – sucursala România, precizează economedia.ro.

Actualitate

YHP Logo