Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

JAPONIA ÎL SĂRBĂTOREȘTE PE HACHIKO – Povestea emoționantă a câinelui devenit un simbol naţional al loialităţii

Publicat cu

pe

Japonia a sărbătorit 100 de ani de la naşterea lui Hachiko, un câine devenit un simbol naţional al loialităţii după ce a continuat să îşi aştepte stăpânul într-o gară mult timp după decesul acestuia şi a cărui statuie reprezintă una dintre principalele atracţii turistice din Tokyo, informează AFP.
La un secol după naşterea lui, acest câine continuă să îi fascineze pe japonezi şi pe turiştii străini, care se fotografiază adeseori alături de statuia lui din bronz ridicată în faţa gării Shibuya din Tokyo, unde a aşteptat în fiecare zi, timp de aproape zece ani, venirea stăpânului său, care murise între timp. Cartierul Shibuya şi localitatea Odate din nordul Japoniei, oraşul natal al lui Hachiko, au ales să celebreze centenarul acestui câine alb din rasa Akita, născut pe 10 noiembrie 1923 şi devenit eroul unui film hollywoodian lansat în 2009, cu Richard Gere în distribuţie, scrie Agerpres. Hachiko a fost adoptat în 1924 de Hidesaburo Ueno, un profesor universitar din Tokyo.
Cu regularitate, animalul îşi aştepta stăpânul în faţa gării din Shibuya din centrul oraşului Tokyo, apoi cei doi mergeau împreună spre casă. Însă profesorul nipon a murit brusc la locul său de muncă în 1925. Timp de aproape 10 ani, Hachiko a continuat să vină în faţa gării pentru a-şi aştepta stăpânul înainte să se întoarcă singur acasă, unde era hrănit de vecini.
Citește mai mult pe Digi 24

Actualitate

YHP Logo