Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

BAIA MARE – Colinde la Bastionul Măcelarilor. Olarul Daniel Leș, printre invitați

Publicat cu

pe

Organizatia de Management al Destinatiei Maramures, alături de Consiliul Judeţean Maramureş, organizează în Baia Mare evenimentul ”Colindăm la Bastionul Măcelarilor”.

Meșterii populari au pregătit obiecte unicate de meșteșug, iar producătorii locali vor aduce în atenția vizitatorilor fel de fel de bunătăți pregătite cu dragoste în gospodăriile lor. Ediția din 29 decembrie 2023 a evenimentului ”Colindăm la Bastionul Măcelarilor” va aduce publicului un etalon moroșenesc al meșteșugului, olarul Daniel Leș, care va dezvălui mici secrete ale acestei meserii străvechi. De asemenea, artiști îndrăgiți, precum Andrei Petreuș și Marius Sabo, cât și grupul de colindători din cadrul Academiei Artelor, coordonată de către Monica Șandor, vor vesti Nașterea Mântuitorului.

„Vă puteți alătura întregii ambianțe de sărbătoare, creată la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare, Piața Izvoarelor, nr. 2, și în datele de 5 și 12 ianuarie 2024, ediții dedicate Crăciunului sărbătorit de comunitatea ucraineană, în intervalul orar 17:00 – 20:00”, transmit organizatorii.

Partenerii implicați în organizarea acestui eveniment sunt: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Muzeul Județean de Istorie Baia Mare.

Actualitate

YHP Logo