Connect with us
Descarcă aplicația

MOZAIC

SALVAT – Un pescar, salvat de ceasul său după 24 de ore petrecute în apele oceanului

Publicat cu

pe

Un pescar din Noua Zeelandă care a petrecut aproape 24 de ore în apele oceanului a fost salvat datorită unui „miracol absolut”, după cum a declarat poliţia joi, el folosindu-se de reflexia soarelui în ecranul ceasului pentru a atrage atenţia, informează AFP.

În timpul calvarului său, un rechin s-a apropiat de pescar pentru a-l „adulmeca”, a povestit sergentul de poliţie Will Hamilton.

Bărbatul pescuia singur când a căzut în apă, marţi, după ce prinsese un marlin în largul Peninsulei Coromandel, pe coasta de est a Insulei de Nord a Noii Zeelande.

El a fost luat de curenţi şi nu s-a mai putut întoarce la barcă, a indicat sergentul Hamilton.

„Pescarul a petrecut o noapte rece în ocean, prea epuizat pentru a continua să înoate. În timp ce se afla în apă, a venit chiar un rechin să-l adulmece înainte de a pleca din nou”, a adăugat el.

Miercuri după-amiază, trei bărbaţi care pescuiau în zonă au observat o reflexie neobişnuită în apă.

„Au decis să vadă despre ce e vorba şi au descoperit un alt pescar care încerca cu disperare să le atragă atenţia folosind reflexia soarelui în ecranul ceasului său”, a declarat Hamilton.

„Este un adevărat miracol că pescarul este încă în viaţă după această încercare. Fără intervenţia rapidă a celor trei bărbaţi care l-au reperat, rezultatul ar fi fost cu siguranţă tragic”, a adăugat sergentul.

Actualitate

YHP Logo