Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CONTUL BANCAR, GRATUIT PRIN LEGE – Băncile nu au voie să refuze clienții

Publicat cu

pe

Toți românii vor putea avea acces la un cont bancar cu servicii de bază gratuite. În ceea ce privește serviciile care nu sunt în categoria celor de baza, acestea trebuie să aibă comisioane rezonabile, conform unei legi care are ca scop incluziunea financiară. Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii incluziunii financiare a fost promulgată de președintele Iohannis.

Astfel, băncile nu vor putea refuza românii care vor să își deschidă un cont bancar dacă fac dovada că nu dețin acest produs financiar. Excepțiile prin care o bancă poate să refuze un client sunt dacă acesta vrea să îl deschidă ca să finanțeze terorismul sau să comită o spălare de bani.

Deschiderea și administrarea contului, retragerea de numerar, interogarea soldului la bancomat, plățile online și închiderea contului de bază nu vor fi cominionate. Singura exceptie impusă este că nu vei beneficia de această scutire de comisioane când vine vorba de plățile făcute la jocuri de noroc. Acest nou serviciu oferit românilor are ca scop ca încasările lunare ale veniturilor salariale, pensiilor și alocațiilor să fie făcute digital, scrie wall-street.ro.

De asemenea, noua lege va obliga Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor să implementeze un site de comparare a comisioanelor percepute de prestatorii de servicii de plăți, în mod gratuit. Totodată, pe noul site ar trebui să apară o listă cu locația bancomatelor și a instituțiilor de credit.

1 Comment

1 Comments

  1. sutasu

    11 ianuarie 2024 at 3:53

    Da. Partea buna e ca statul obliga băncile sa nu mai discrimineze cetatenii. Partea rea e că asta e praf in ochi.

    Intai statul sa mareasca salariile, apoi pensiile de mizerie. Mama are pensie de 1200 Ron dupa peste 30 ani lucrati in spitale și nu ca si femeie de serviciu ci calificata.

    Asta era important acum. Sa nu discrimineze bancile cetatenii. Intrebare de final: eu cu cine votez? Ca nu prea am.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo