Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

INSOLVENȚĂ – Romaero, companie de stat specializată în producţie și servicii în domeniul aeronauticii, a intrat în insolvență

Publicat cu

pe

Instanța a aprobat solicitarea companiei de stat Romaero de a intra în procedura de insolvență. Un expert în insolvență din cadrul firmei Expert Insolvență SPRL a fost desemnat ca administrator judiciar provizoriu de către instanță.

În luna curentă, Curtea de Apel București a decis că Romaero trebuie să plătească despăgubiri în valoare de aproape 17 milioane de euro către un om de afaceri care a solicitat transformarea unui avion Boeing 737-200 acum mai bine de 15 ani, conform Știrile ProTV. Cine este acest om de afaceri care a contribuit la declanșarea insolvenței Romaero a fost detaliat de Economedia.

Romaero a asumat, prin contract, modernizarea și întreținerea aeronavei, însă nu a finalizat acest contract deoarece, între timp, compania și-ar fi pierdut dreptul de a certifica aceste modificări, iar Boeing nu a validat schimbările propuse. Sursa menționează că Romaero are datorii istorice de peste 700 de milioane de lei, iar la Bursă este evaluată la 132 de milioane de lei.

Valoarea acțiunilor Romaero a înregistrat o scădere de peste 40% în ultimul an, cu o diminuare de 3,55% înregistrată vineri, 22 decembrie 2023. Conform raportului financiar, după primul semestru al acestui an, Romaero a raportat pierderi în valoare de 42,5 milioane de lei. Datoriile curente au crescut cu 16,89% față de valorile de la 31 decembrie 2022, cu predilecție către obligațiile accesorii către bugetul general consolidat și furnizorilor de utilități.

Actualitate

YHP Logo