Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

VOLEI – România s-a calificat la Campionatul European Under-18

Publicat cu

pe

Echipa națională de volei masculin Under-18 a României a reușit să se califice în Campionatul European din 2024, după ce a învins Grecia cu scorul de 3-0 (25-23, 25-21, 26-24) în finala zonei balcanice a preliminariilor, desfășurată duminică la Strumica, în Macedonia de Nord.

Tricolorii au obținut victoria într-un meci care a durat o oră și 19 minute. Patrick George Verdeş și Liviu Ştefan Cătălin au fost cei mai remarcabili jucători ai echipei României, contribuind cu câte 13 puncte fiecare. Ioan Verciuc, cu 11 puncte, a avut, de asemenea, o performanță notabilă sub îndrumarea antrenorului Răzvan Parpală. Din echipa învinsă, Stavros Konstantinos Mouchlias (18 puncte) și Georgios Mantelidis (10 puncte) s-au evidențiat.

România a câștigat Grupa B de la Strumica, Macedonia de Nord, după ce Turcia a învins Serbia cu 3-0 într-un alt meci desfășurat sâmbătă. Tricolorii au avut un început mai dificil, pierzând cu 1-3 în fața Serbiei, dar au revenit și au învins Turcia cu 3-0. Toate cele trei echipe au acumulat câte o victorie și trei puncte, iar departajarea s-a făcut pe baza setaverajului: România pe primul loc (4-3), Turcia pe locul doi (3-3), iar Serbia pe locul trei (3-4).

Singura echipă câștigătoare a zonei s-a calificat direct la turneul final, programat între 10 și 21 iulie în Bulgaria. Celelalte echipe vor participa la faza a doua a preliminariilor, care va avea loc între 11 și 14 aprilie, pentru a lupta pentru calificare.

Actualitate

YHP Logo