Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ITM MARAMUREȘ – Controale la saloanele de înfrumusețare. S-au dat amenzi și avertismente

Publicat cu

pe

În perioada 17-20 iabuarie s-a desfășurat Campania Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară a activitatea în domeniile „Coafură și alte activității de înfrumusețare și Activități de întreținere”.

La nivelul județului Maramureș au fost controlați 37 de angajatori, fiind constatate 27 de deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Au fost aplicate 4 sancțiuni sub forma avertismentului și 2 amenzi contravenționale în valoare totală de 40.000 de lei pentru neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă.

„Dintre deficiențele constatate amintim: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, nerespectarea dispozițiilor privind transmiterea în REVISAL a elementelor care modifică contractele individuale de muncă, nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă și repartizarea acestuia, nerespectarea prevederilor din Codul muncii obligatorii în cazul contractului de muncă cu timp parțial, etc”, informează reprezentanții ITM Maramureș.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo