Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

SPERANȚĂ – Un test proteic poate detecta 18 tipuri de cancere în stadiu incipient

Publicat cu

pe

Oamenii de știință au dezvoltat un nou tip de testare, capabil să detecteze în fazele incipiente nu mai puțin de 18 tipuri de cancer. Datorită capacității sale de a acoperi toate organele importante, experții cred că acest test reprezintă o îmbunătățire semnificativă în domeniul depistării cancerului.

Cercetătorii de la firma americană de biotehnologie Novelna afirmă că testul pe care l-au conceput depășește alte metode atât în ceea ce privește sensibilitatea, cât și în privința acurateței.

Prin analizarea proteinelor din plasma sanguină, acest test poate distinge cu precizie probele de cancer de cele normale și poate identifica chiar și diferențele dintre diverse tipuri de cancer.

Cercetătorii susțin, de asemenea, că acest test va fi mai accesibil din punct de vedere financiar decât alternativele actuale de pe piață și va putea fi implementat la scară largă.

Cu unul din șase decese la nivel global atribuite cancerului, testarea și depistarea timpurie pot reprezenta o îmbunătățire semnificativă a șanselor de supraviețuire pentru pacienți.

Actualitate

YHP Logo