Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

CM DE POLO – Victorie categorică a României la Campionatul Mondial de la Doha

Publicat cu

pe

Echipa națională a României a dominat echipa Kazahstanului cu un scor de 25-3 (7-1, 6-1, 5-0, 7-1), într-un meci din Grupa D a Campionatului Mondial de polo pe apă masculin de la Doha (Qatar), desfășurat miercuri.

După un început nefericit, în care au suferit o înfrângere cu 8-15 în fața Ungariei, tricolorii s-au impus categoric împotriva Kazahstanului, asigurându-și în mare măsură locul în barajul pentru sferturile de finală.

Tudor Fulea și Andrei Prioteasa au contribuit cu câte 5 goluri fiecare, în timp ce Matei Luțescu și Vlad Georgescu au înscris câte 3 goluri. De asemenea, Andrei Neamțu, Levente Vancsik, Andrei Țepeluș, Francesco Iudean, David Bota și Nicolae Oanță au marcat câte un gol.

Pentru echipa kazahă au înscris Aleksandr Ieremin, Anatoli Pustovalov și Sultan Șonjighitov.

În alt meci din aceeași zi, Italia și Ungaria se vor confrunta (19:30).

Italia, Ungaria și România au acumulat câte trei puncte, în timp ce Kazahstanul se află fără puncte.

În etapa finală a grupei, pe 9 februarie, vor avea loc partidele Kazahstan – Ungaria (09:30) și România – Italia (11:00).

Echipele care ocupă primele locuri în grupe se vor califica direct în sferturile de finală, echipele clasate pe pozițiile doi și trei vor juca în baraj pentru sferturi, iar echipele aflate pe ultimele locuri vor disputa meciuri pentru stabilirea pozițiilor 13-16.

Primele patru echipe clasate la Campionatul Mondial care nu sunt deja calificate pentru Jocurile Olimpice din 2024 vor obține locuri la competiția de la Paris. Franța, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, Statele Unite, Australia și Africa de Sud sunt deja calificate pentru JO 2024.

Actualitate

YHP Logo