Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ÎN VECINI – Ucraina a legalizat consumul de canabis în scop medical

Publicat cu

pe

Potrivit unei baze de date parlamentare, Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat joi o lege care legalizează consumul medical de canabis, a raportat Reuters.

Aproximativ 6 milioane de persoane, inclusiv pacienți cu cancer, civili cu tulburări de stres post-traumatic și soldați răniți, au nevoie de medicamente care conțin canabis, conform unui parlamentar ucrainean, transmite Agerpres.

Legea, semnată de Zelenski marți, va intra în vigoare doar după șase luni de la publicarea oficială, iar interdicția vânzării sau furnizării de canabis pentru uz recreativ va rămâne în vigoare.

Parlamentul ucrainean a susținut această legislație în decembrie, cu sprijinul voluntarilor din război, dar politicienii din partidul fostului premier Iulia Timoșenko au blocat proiectul de a ajunge pe masa lui Zelenski pentru a fi semnat. Ei consideră că legea reprezintă o amenințare pentru viitorul țării.

Ministerul Sănătății din Ucraina a susținut legislația și urmează să prezinte o listă de boli și afecțiuni pentru care ar trebui prescris canabisul în scop medical.

Legea prevede acordarea de licențe speciale pentru cultivarea și vânzarea de canabis, precum și supravegherea video 24 de ore din 24 a producătorilor, accesibilă poliției.

Actualitate

YHP Logo