Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

RĂZBOI – Documente secrete ”scurse” de la Kremlin

Publicat cu

pe

Miliarde de euro au fost alocate pentru propagandă și un plan meticulos elaborat. În laboratoarele secrete ale Kremlinului, Putin a pus la cale modalități de a controla populația înaintea alegerilor, conform informațiilor din documentele secrete care s-au scurs de la Kremlin.

Aceste documente, cunoscute sub numele de „Scurgerile de la Kremlin”, dezvăluie un efort masiv de un miliard de euro pentru menținerea lui Vladimir Putin la putere și promovarea naționalismului rus în țară. Ele arată strategia Moscovei în ceea ce ei numesc „război informațional” în interiorul Rusiei.

Cele mai recente documente, obținute de site-ul de știri din Estonia, Delfi, și realizate în colaborare cu alte zece instituții media internaționale, dezvăluie detalii despre acest plan elaborat. Scopul principal al acestui efort propagandistic este asigurarea realegerii lui Putin pentru al cincilea mandat în alegerile prezidențiale viitoare din 15-17 martie.

Aproximativ 631 de milioane de euro au fost alocate pentru această campanie de informare, cu un accent deosebit pus pe „noile teritorii”, cum ar fi estul Ucrainei ocupat de ruși, unde s-au investit sute de milioane de euro pentru a menține loialitatea populației.

Bugetul total planificat pentru acest „război informațional” sponsorizat de stat înainte de alegerile prezidențiale a fost de 1,1 miliarde de euro, cu o parte semnificativă alocată sectorului divertismentului, cum ar fi televiziunea, cinematografia și conținutul online. Fișierele arată că aproximativ 15 organizații și asociații au primit aproape 600 de milioane de euro pentru a produce conținut în conformitate cu obiectivele stabilite de autoritățile ruse.

Actualitate

YHP Logo