Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CJ MARAMUREȘ – Patru aparate de tip drug test achiziționate pentru IPJ Maramureș

Publicat cu

pe

Consiliul Județean Maramureș a oferit Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș patru aparate de tip drug test, achiziționate din fonduri proprii.
Acest demers a avut ca și cauză două elemente cheie:
Numărul tinerilor și mai ales al șoferilor care au consumat substanțe psihoactive nu doar că este foarte mare, ci este și în creștere de la an la an;
Numărul aparatelor de tip drug test nu este suficient de mare raportat la numărul cazurilor în care ar fi necesară testarea;
„Fiecare incident cauzat de un șofer aflat sub influența drogurilor nu este doar o statistică, ci are un impact devastator asupra familiilor și asupra comunității noastre.
Un lucru mult mai important decât simpla achiziție a aparaturii specifice este conștientizarea și ulterior prevenirea consumului de droguri. Trebuie să conștientizăm că problema consumului de substanțe este o realitate în societatea noastră și afectează persoane din orice medii sociale și din orice categorii de vârstă.
Această problemă necesită acțiune imediată și coordonată din partea întregii noastre societăți, fiindcă persoanele care ajung în aceste situații trebuie ajutate. Statul, prin instituțiile sale, organizațiile non-guvernamentale și fiecare dintre noi putem lupta, prin cooperare și solidaritate, cu drogurile, în încercarea de a ne apropia de o societate mai sigură și mai sănătoasă pentru cetățenii noștri, transmit Gabriel Ștețco”, administratorul public al județului Maramureș.

Actualitate

YHP Logo