Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

UE – Nicolas Schmit, ales cu largă majoritate candidatul social-democraților la şefia Comisiei Europene

Publicat cu

pe

Social-democrații europeni, adunați în congres la Roma, l-au ales sâmbătă, cu o largă majoritate, pe luxemburghezul Nicolas Schmit, comisarul european pentru muncă, drept cap de listă al Partidului Socialiștilor Europeni (PES) pentru viitoarele alegeri europene și candidat la conducerea Comisiei Europene după scrutin, conform DPA, transmis de Agerpres.

În discursul său în fața delegaților la congres, Schmit a subliniat că apărarea valorilor europene și combaterea tendințelor de dreapta în Europa sunt printre obiectivele sale principale, exprimând dorința pentru respect și respingerea urii.

„Răspunsul nostru cel mai bun la extremismul de dreapta este viziunea noastră și proiectul nostru pentru Europa, pentru a asigura o viață mai bună fiecărui cetățean și fiecărui copil”, a declarat el.

De asemenea, Schmit a evidențiat importanța unei politici europene în domeniul securității și apărării. „Noi, europenii, trebuie să ne asumăm responsabilitatea în această privință”, a subliniat el.

Katarina Barley, principalul candidat social-democrat din Germania, l-a descris pe Schmit drept cea mai potrivită alegere pentru social-democrație. „Este un diplomat bine pregătit și extrem de competent pe scena internațională”, a argumentat ea.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo