Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

BOX – Loredana Marin şi Robert Jitaru au debutat cu victorii în turneul preolimpic de la Busto Arsizio

Publicat cu

pe

Loredana Marin și Robert Jitaru au obținut victorii în primele lor meciuri din turneul preolimpic de la Busto Arsizio (Italia), desfășurat marți, în timp ce Marcel Nistreanu a suferit o înfrângere.

Loredana Andreea Marin a reușit să învingă pe Anatu Mohammed din Ghana prin KO tehnic în prima repriză, în runda inaugurală a categoriei de 60 kg, iar în optimile de finală o va întâlni pe Ayaka Taguchi din Japonia, pe 6 martie. Pentru a obține un loc în semifinale și implicit un bilet pentru JO 2024, sportiva română trebuie să avanseze în competiție.

În categoria de 63,5 kg, Robert Eusebiu Jitaru l-a învins pe Elifas Shailemo din Namibia la puncte (5-0) în primul tur, iar în șaisprezecimile de finală va avea ca adversar un alt sportiv african, pe Joshua Tukamuhebwa din Uganda, pe 7 martie. Jitaru trebuie să se califice în semifinale pentru a obține un loc la JO 2024.

În schimb, în categoria de 71 kg, Marcel Nistreanu a fost învins la puncte (0-5) de Eskerhan Madiev din Georgia, în primul tur.

Un total de opt pugiliști români participă la turneul preolimpic din Italia: Mihaela Bădescu (categoriile 50 kg), Claudia Nechita (57 kg), Loredana Marin (60 kg) și Andra Sebe (66 kg), antrenați de Adrian și Mihaela Lăcătuș, Cosmin Gîrleanu (51 kg), Robert Jitaru (63,5 kg), Marcel Nistreanu (71 kg) și Paul Andrei Arădoaie (80 kg), pregătiți de antrenorii Dumitru Dorobanțu și Valentin Vrânceanu.

Gîrleanu și Arădoaie au debutat și ei cu victorii în competiție.

Actualitate

YHP Logo