Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Inter Milano a cucerit al 20-lea titlu de campioană a Italiei din istoria sa

Publicat cu

pe

Inter Milano a obținut cel de-al 20-lea titlu de campioană în istoria sa, după ce a învins AC Milan cu 2-1 în derby-ul etapei a 33-a din Serie A, desfășurat luni seara la San Siro. Francesco Acerbi a deschis scorul pentru Inter în minutul 18, iar Marcus Thuram a majorat avantajul în minutul 49. AC Milan a redus din diferență prin golul marcat de Fikayo Tomori în minutul 80.

Partida s-a încheiat cu incidente între jucători, care au dus la eliminarea a trei fotbaliști, doi de la AC Milan (Davide Calabria, Theo Hernandez) și unul de la Inter (Denzel Dumfries).

Cu cinci etape înainte de finalul sezonului, Inter s-a distanțat la 17 puncte de AC Milan, ocupanta locului secund în clasament, asigurându-și astfel titlul de campioană. Echipa lui Simone Inzaghi a înregistrat a 27-a victorie în 33 de etape, suferind doar o înfrângere în luna septembrie în fața echipei Sassuolo.

Inter Milano devine a doua echipă din Italia care atinge borna de 20 de titluri de campioană, după Juventus Torino, care a câștigat de 36 de ori Serie A. AC Milan are în palmares 19 titluri câștigate în Serie A.

În alt meci din aceeași seară în Serie A, Bologna a învins AS Roma cu 3-1 în deplasare, consolidându-și poziția pe locul patru în clasament.

Actualitate

YHP Logo