Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ROMÂNIA – Peste două treimi dintre români sunt pesimiști în legătură cu viitorul României

Publicat cu

pe

Mulți dintre concetățenii noștri nu sunt optimiști în privința direcției în care se îndreaptă țara noastră. Potrivit celui mai recent studiu realizat de INSCOP, există o stare destul de pesimistă în rândul românilor atunci când vine vorba de viitorul României. De aceea, este crucial să mergem la vot și să ne exprimăm opțiunile! Anul acesta reprezintă o oportunitate de a alege un viitor mai bun!

Puțin peste o treime dintre români sunt de părere că țara noastră este pe calea cea bună. Este un semn timid de speranță, dar este în creștere ușoară în comparație cu situația acum zece ani și chiar cu lunile precedente ale acestui an. Potrivit studiului INSCOP, observăm că optimismul în sufletele noastre crește încet, dar sigur.

Totuși, să analizăm și cealaltă parte a monedei.

În ciuda acestui sâmbure de speranță, majoritatea, adică peste două treimi, sunt încă pesimiști în ceea ce privește viitorul României. Și preocupările lor nu sunt de ignorat. Pe primul loc se situează teama de conflicte sau război, cu puțin peste o treime dintre români îngrijorați de această perspectivă.

Într-o lume tumultoasă, această teamă este înțeleasă și poate chiar justificată, având în vedere și conflictul de graniță.

Pe locul al doilea, și nu surprinzător deloc, este creșterea prețurilor, o problemă care îngrijorează 28,6% dintre români. Această îngrijorare este cu atât mai justificată când ne uităm la coșul nostru de cumpărături și la facturile care continuă să crească.

Nu în ultimul rând, starea de sănătate a devenit o preocupare majoră pentru 18,5% dintre noi, semn că sănătatea este pe buzele tuturor, mai mult ca oricând.

Este interesant faptul că, față de acum un deceniu, românii sunt mai îngrijorați de creșterea prețurilor și de problemele de sănătate. În schimb, îngrijorările legate de diminuarea veniturilor și pierderea locului de muncă, care altădată ocupau primele poziții în topul preocupărilor, își pierd din importanță în contextul actual, marcat de frica de război.

Toate acestea ne arată că românii sunt un popor care privește cu speranță către viitor, dar care nu ignoră realitățile cu care se confruntă. Sunt îngrijorări care, pe bună dreptate, ne ocupă gândurile și ne influențează percepțiile.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenției de Presă News.ro.

Actualitate

YHP Logo