Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Sălbăticia la ea acasă – Urs filmat la intrarea în Băiuț

Publicat cu

pe

Băiuțul este printre singurele localități din Maramureș unde ziua în amiaza mare ai mari șanse să te întâlnești cu vreo sălbăticiune. Sunt un mare fan al Băiuțului, merg des la Capătul lumii, cum este mai nou cunoscut Băiuțul, și pot să spun că am avut ocazia de a vedea ziua pe drumul județean porci mistreți, iar mai nou apar și urșii. Căprioare și alte sălbăticiuni nu are rrost să vorbim.

Azi, la ora 15.00, potrivit spuselor primarului Maciuc Viorica, a fost făcută o filmare la intrarea în Băiuț în care apare un… urs. La fel ca la Moisei nu a fost făcut niciun apel la 112, nici din Prefectura Maramureș nu știa nimeni fiindcă nu a fost făcută vreo sesizare în acest sens. Am vorbit cu prefectul Rudolf Stauder și am cerut un punct de vedere.

„Datorită faptului că s-a observat prezența unui urs in cursul zilei de azi pe la ora 15, în apropierea locuințelor cetățenilor din Strâmbu Băiuț avertizăm populația să fie foarte atentă la ieșirea din case, sau când circulă pe jos pe drumul județean dintre Băiuț și Strâmbu Băiuț, deoarece pot fi puși în mare pericol. A fost convocat comitetul local pentru situații de urgență și se vor lua măsurile ce se impun”, spune primarul Maciuc Viorica.

„Referitor la filmările și imaginile cu un urs, apărute in aceasta ďupă amiază pe rețelele de socializare, în localitatea Băiut, rugăm cetățenii ca în astfel de situații să anunțe imediat autoritățile prin apelarea serviciului unic de apeluri de urgență 112 pentru a avertiza cetățenii de prezența ursului în zonă și pentru a emite mesajul ”RO ALERT”. La nivel local s-a constituit o echipă de intervenție în conformitate cu prevederile legislației în vigoare și s-a procedat la stabilirea unui plan de măsuri. Pentru a evita producerea unor situații care să pună în pericol viața persoanelor sau integritatea fizică a acestora, rugăm cetățenii să păstreze distanța față de urs, să nu îl hrănească și să nu îl fotografieze”, arată Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

VIDEO Pinky Burzo/facebook

Dragoș HOJDA

Actualitate

YHP Logo