Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

CULTURĂ – O nouă expoziție la Muzeul Județean de Artă Baia Mare

Publicat cu

pe

În perioada 𝟑𝟏.𝟎𝟓-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐚̆ «𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐁𝐚𝐢𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞» prezintă „𝐂𝐚̂𝐧𝐭𝐞𝐜𝐮𝐥 𝐕𝐚̂𝐫𝐬𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫”, o expoziție semnată 𝐁𝐫𝐮𝐧𝐨 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐁𝐫𝐚𝐝𝐭, artistul care a dat sens desenului monumental. Plină de reflecții personale și reinterpretări ale experiențelor de viață, la granița dintre autobiografie și artă, expoziția aduce în prim-plan figuri din memoria artistului, transformând poveștile lor în adevărate opere de artă.

”Cu un titlu inspirat de 𝐋𝐮𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐁𝐥𝐚𝐠𝐚, 𝐂𝐚̂𝐧𝐭𝐞𝐜𝐮𝐥 𝐕𝐚̂𝐫𝐬𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 este o elegie vizuală, plină de meditație, tandrețe, melancolie, dar și de speranță. Lucrările expuse acoperă diverse etape creative ale artistului, incluzând creații recente de mari dimensiuni, modulare, care își păstrează mesajul intact chiar și atunci când sunt fragmentate.

Curatoriată de 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐒𝐢𝐦𝐢𝐨𝐧 și prezentată de 𝐈𝐧𝐝𝐢𝐠 𝐃𝐚𝐯𝐢𝐝-𝐀𝐫𝐨𝐧 această expoziție este un must-see! Vă invităm la vernisaj în 𝟑𝟏.𝟎𝟓.𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟕.𝟎𝟎 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐚̆ «𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐁𝐚𝐢𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞», strada 1 Mai nr. 8”, transmite instituția de cultură băimăreană.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo