Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

INVESTIȚIE – Primăria vrea revitalizarea Pieței Revoluției, dar are nevoie de finanțare

Publicat cu

pe

Primăria Baia Mare scoate la licitație contractul privind proiectarea, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “Piața Revoluției”.

Doar că vorbim de un proiect care va fi realizat doar dacă Primăria va obține finanțare pentru el. Practic, în cazul în care care va fi semnat un contract pentru proiectare și execuție, municipalitatea are termen de 12 luni să facă rost de bani pentru demararea lucrărilor.

”Executarea contractului în ceea ce privește lucrările care se vor executa, se vor iniția sub incidența clauzei suspensive, în sensul că executarea lucrărilor va începe numai de la data transmiterii de către Autoritatea Contractantă a Ordinului de începere a lucrărilor. Acesta va fi emis numai dacă în termen de 12 luni de la data semnării Contractului se va obține o finanțare rambursabilă/nerambursabilă, pentru prezentul obiectiv de investiție. În cazul în care în termen de 12 luni de la data semnării Contractului nu se îndeplinește condiția semnării unui Contract de finanțare rambursabilă/nerambursabilă, Contractul încetează de drept”, se menționează într-un anunț.

Scopul proiectului este să transforme un spațiu urban neatractiv într-un spaţiu pentru pietoni în contextul general al spaţiilor publice ale oraşului şi să anime activităţile. Principalele obiective sunt conectarea pieţei cu magazinele perimetrale şi cu spaţiile de birou pentru a obţine circulaţia liberă a pietonilor pentru a încuraja dezvoltarea utilităţilor publice, păstrarea caracterului unei pieţe urbane şi obţinerea unui micro-climat prin folosirea apei şi a vegetaţiei prin crearea unui spaţiu plăcut şi reprezentativ cu o puternică legătură cu istoria si tradiţiile oraşului. În cadrul proiectului de revitalizare urbană propus pentru Piața Revoluției și zonele adiacente, se planifică implementarea unui ansamblu amplu de lucrări cu scopul de a transforma aceste spații într-un mediu modern, funcțional și atractiv.

Aceste intervenții includ refacerea infrastructurii și pavarea pieței, străzilor și trotuarelor, precum și remodelarea spațiilor verzi pentru a le conferi un aspect proaspăt și contemporan.

Valoarea estimată a achiziţiei s-a determinat pe baza Referatului de necesitate nr. 18876/08.04.2024, întocmit de Serviciul Investiții, parte integrantă din prezenta strategie, astfel:

Valoarea totală estimată a achiziției este: 22.851.153,53 lei fără TVA

Data de deschidere a ofertelor pe SEAP este 9 iulie

Vlad HERMAN

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo