Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

FIR ÎNTINS – S-a încheiat perioada de prohibiție la pescuit

Publicat cu

pe

Pescarii maramureșeni au profitat de prima zi de după prohibiție și în acest weekend au ieșit în număr destul de mare să dea la pește. Au fost însă și pescari care nu au avut răbdare să se încheie perioada de înmulțire și au pescuit fiind însă depistați și sancționați.

În perioada de prohibiție, 9 aprilie- 8 iunie, personalul cu drept de inspecție și control din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, Serviciul Regional Transilvania, punct de lucru Maramureș, în colaborare cu Jandarmii și AJVPS Maramureș, au desfășurat 14 acțiuni de inspecție și control pe habitatele piscicole naturale din județ.
Astfel au fost aplicate 6 amenzi contravenționale și un avertisment, în valoare totală de 4800 lei pentru săvârșirea contravenției de pescuit în perioada de prohibiție, arată un comunicat emis de AJVPS.

„În perioada următoare se vor popula râurile Lăpuș și Someș cu 1000 kg de crap, iar în toamnă avem în vedere popularea râului Lăpuș cu puiet din speciile scobar, mreană și clean. Urăm celor 2600 de pescari cu cotizația la zi, fir întins”, a precizat Dorin Caraciuc, director AJVPS Maramureș.

Călin DRAGOMIR

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo